Ústredným motívom novej výstavy v galérii ASG je ženská krása

22.05.2013 Snina

Snina 21. mája (TASR) - Ženská krása stvárnená do rôznych podôb dominuje v týchto dňoch na aktuálnej výstave obrazov v Galérii Andreja Smoláka (ASG) v Snine. Na tvorbe vystavovaných diel sa podieľali takmer tri desiatky umelcov z Európy a Ázie.
Výstavu pod názvom Jarné príbehy s podtitulom Krivky nežnosti pripravila sninská galéria už po piaty raz. Jej súčasťou je podobne ako aj v uplynulých ročníkoch viacero nových diel, ktoré doteraz verejnosť nevidela. Autormi vystavovaných obrazov sú napríklad umelci z Ukrajiny, Rumunska, Slovenska, Belgicka, Holandska, ale aj z Poľska, Litvy či Kuvajtu.
Spomínaná výstava zobrazuje zástupkyne nežného pohlavia v rozličných príťažlivých podobách. "Žena je najmä matka, darkyňa života. Žena ja nezabudnuteľná milenka, plná nehy, rozkoše a možno aj lásky. Žena je manželka, ktorá sa nedá ničím nahradiť, potešením na celý život," priblížil tematické súvislosti vystavovaných diel akademický maliar Andrej Smolák.
Ženský akt vo výtvarnom umení vystavuje sninská galéria už tradične a symbolicky v máji - mesiaci lásky. Výstava bude prístupná pre verejnosť do konca tohto mesiaca.
 

Vyberte región